Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Agapornis - papoušci - ptáci « Forum « Pěvci « Pěnkavovití « Odpověď ( Re: Zubr, čejka a karas nově mezi chráněnými druhy. Seznam se mění po 24 letech. )
Odpověď
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:
TučnéKurzívaPodtrženéPřeškrtnuté|SvítícíStínovanéBěžící text|Předformátovaný textZarovnání vlevoZarovnání na středZarovnání vpravo|Vodorovná čára|Velikost písmaFont
Vložit flashVložit Windows media zvuk nebo video do příspěvku!Vložit Real media zvuk nebo video do příspěvku!Vložit QuickTime media zvuk nebo video do příspěvku!Vložit Google video do příspěvku!Vložit YouTube stream do příspěvku!mp3Vložit obrázekVložit odkazVložit emailVložit FTP odkaz|Vložit tabulkuVložit řádek do tabulkyVložit buňku do tabulky|Horní indexDolní indexNeproporcionální písmo|Vložit kódVložit citaci|Vložit seznam
Smiley mrknout Cheesy Šibalský smích Sad Zuřivý Shocked Huh? Roll Eyes vypláznutý jazyk Cool Lips Sealed Undecided Kiss Rozpačitý Pláč laugh police Anděl Evil [více]
+ Rozšířené možnosti...

zkratky: stiskni alt+s k odeslání nebo alt+p k prohlédnutí


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici jednostopadesátčtyři:


Shrnutí tématu
Posláno: 25.09.2017 | 20:23:15
Poslal: cecetka
Seznam se mění po 24 letech !

24 let poklidného odpočinku a spokojenosti, to si málokdo může dovolit.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/364970/zubr-cejka-a-karas-nove-mezi-chranenymi-druhy-seznam-se-meni-po-24-letech.html

Neberu si tak příliš k srdci kdejakého zubra, čejku ani křížence evropského jelena s japonským sikou. Nicméně mám předtuchu, že bramborníček hnědý stejně jako ťuhýk rudohlavý budou ještě předmětem nějakých oponencí. Brkoslava se ovšem nezastávám, naopak celé čtvrtstoletí o něm vím, že u nás nehnízdí a mít jej za ohroženého v naší přírodě je nesmysl.

Dosavadní chrakteristiku i posouzení znalců z oboru vedoucí k dosavadní ochraně formou zařazení mezi ohrožené druhy si přečtěte ve vyobrazené tabulce v dokumentu Word úplně dole pod pod tímto textem i mými obrázky. Opravdová myslivecká latina, ať už co se týče potravy nebo občasného pozorování jedinců koncem jara a vlastně taky vůbec i ohledně pravidelného zimování v ČR. Mám s tím vlastní a opakovanou zkušenost - pokud byli v zimě přítomni, zpravidla jsem následující léto držel nějaké ve voliéře s nezakrytým stropem. V polovině května pak prakticky pravidelně se objevovali (zřejmě vracející se jedinci na rozkvetlé jabloni nad voliérou). Bohužel mne nikdy nenapadlo to zdokumentovat fotografií. Nejsem příliš dalek od myšlenky, že čas od času asi celá přemnožená populace má potřebu odlétnout nejen z důvodu nedostatku potravy, ale i proto, aby v původním prostředí na severu uvolnila místo generacím dalším.




    

    



CZIN.eu TOPlist